HTML

Szakkifejezések, bank témában

Egy független pénzügyi szemléletű blog azokról a sokszor mitikus kifejezésekről, melyek a napjaink részévé váltak. Amatőröknek, profiknak, érdeklődőknek, egyszóval Neked!

Friss topikok

Linkblog

Bank!?

2010.09.22. 15:36 Agika87

  Most egy kis szócsokor következik bank kezdőbetűkkel!

Bankfiók Kereskedelmi bankok által létrehozott és működtetett értékesítési pont, mely az ügyfelekkel történő üzleti kapcsolattartás fizikai színhelye.

Bankkártya Kereskedelmi bankok által kínált készpénzkímélő fizetési mód, mely valamely banknál vezetett számla terhére történő fizetést vagy bank-automatából történő készpénzfelvételt tesz lehetővé.

Bankpánik Egy kereskedelmi bank betéteseinek rohama a bankban elhelyezett megtakarításaik, betéteik azonnali felvételére. A bankpánik kiváltó oka az a vélt vagy valós félelem, hogy a bank rövid időn belül csődbe megy és nem lesz képes betéteseinek követeléseit (betéteit) visszafizetni.

Bankközi Adós és Hitelinformációs Rendszer (BAR) A kereskedelmi bankok ügyfélkörére vonatkozó adatbázis, mely a nem megbízható ügyfelek kiszűrését célozza, s mely fontos szerephez jut a hitelkérelmek elbírálásánál. A BAR-hoz köteles csatlakozni és a nyilvántartásba adatokat szolgáltatni minden Magyarországon hitelezéssel és/vagy készpénz-helyettesítő termékek forgalmazásával foglalkozó pénzügyi intézmény.

bank bankolni blog pénzügyi pénzügy jelentése kifejezések magyarázat szavak

 

 

komment

Címkék: blog bank szavak magyarázat bankolás pénzügy jelentése pénzügyi kifejezések bankolni bankol

süti beállítások módosítása