HTML

Szakkifejezések, bank témában

Egy független pénzügyi szemléletű blog azokról a sokszor mitikus kifejezésekről, melyek a napjaink részévé váltak. Amatőröknek, profiknak, érdeklődőknek, egyszóval Neked!

Friss topikok

Linkblog

Haladó fogalmak ^^

2010.09.23. 17:41 Agika87

 Diverzifikáció A befektetések kockázatának csökkentése oly módon, hogy a rendelkezésre álló összeget több befektetési lehetőség között osztják meg.

DOW Jones Index Dow Jones Industrial Average, a világ egyik legrégebben publikált és figyelt tőzsdeindexe, mely harminc jelentős amerikai iparvállalat árfolyamát tükrözi.

Earnings per Share (EPS) Egy részvényre jutó eredmény. Számítási módja: a cég által adott időszakban elért adózott eredmény osztva a részvények számával.

bank bankolni magyarázat blog pénzügy pénzügyi jelentése kifejezések szavak bankolás haladó kifejezésEBIT Earnings Before Interest and Taxes (kamatfizetés és adózás előtti jövedelem). Egy cég adott időszak alatt elért eredményének az a hányada, melyből még nem vonták le a részvényeseken kívüli szereplők (hitelezők, állam) részére kötelezően kifizetendő tételeket. 

Fedezeti mutató A fedezeti mutató arra ad választ, hogy a cég tevékenysége során elért fedezeti összeg (az árbevétel és az önköltség különbsége) hogyan viszonyul az árbevételhez.

Fedezeti ügylet (hedge) A fedezeti ügylet alapelve, hogy a meglévő, kockázatnak kitett pozíciónkkal ellentétes ügyletet kötünk, így megszabadulunk a kockázattól. 

Lombardhitel Értékpapír fedezet mellett nyújtott hitel.

 

 

komment

Címkék: blog bank szavak magyarázat bankolás pénzügy jelentése haladó pénzügyi kifejezés kifejezések bankolni bankol

süti beállítások módosítása