HTML

Szakkifejezések, bank témában

Egy független pénzügyi szemléletű blog azokról a sokszor mitikus kifejezésekről, melyek a napjaink részévé váltak. Amatőröknek, profiknak, érdeklődőknek, egyszóval Neked!

Friss topikok

Linkblog

A lízing (leasing)

2010.09.29. 16:21 Agika87

A lízingszerződés alapján a lízingbeadó köteles a szerződésben meghatározott ingó vagy ingatlan dolog tulajdonjogát a lízingbevevő bankoló választása szerinti feltételek mellett és a lízingbevevő megbízása szerint abból a célból megszerezni vagy azt abból a célból előállítani, hogy azt a szerződésben meghatározott időtartamra (futamidő), eszköz alapú finanszírozás keretében a lízingbevevő használatába adja. A lízingbevevő (bankoló) a dolog átvételére és díj fizetésére köteles. Az egyik legfontosabb ág a Szállítói lízing, ahol a szállító megállapodik a lízingcéggel, hogy azon ügyfeleinek, akik bérelni, lízingelni szeretnének, az adott lízingcéget ajánlja. A konstrukció a nagyon laza együttműködéstől kezdve a kifejezetten szoros kapcsolatig terjedhet. A magyar piacon az ügynöki keretszerződések a jellemzők, a szállító minden lízingcéghez irányított ügyfél után jutalékot kap. Szembeötlő esete például az autóvásárlás, ahol a kiélezett verseny miatt a kereskedők árrése az értékesített autókon minimálisra csökkent, a lízingcégektől kapott bankoló jutalék azonban kárpótolja őket. Nagyobb gépjármű leasinggel foglalkozó cégek Magyarországon pl: a Kristály Lízing Zrt. az IKB Leasing Hungary --, Az Axon Zrt , az Erste leasing ,hogy egy nagyobbat is említsek, amit azért jó esetben mindenki ismer.

bankolni kifejezések magyarázat szavak blog bank pénzügy pénzügyi jelentése jelentések bankolás bankol lízing leasing

komment

Címkék: blog bank szavak magyarázat bankolás pénzügy erste kristály lízing pénzügyi axon kifejezések erstebank leasing bankolni bankol ersteleasing ikb

süti beállítások módosítása